fbpx

3 legfontosabb tudnivaló, hogy kimaxold a videós Facebook hirdetéseidet 2024-ben

Facebook és Instagram hirdetések optimalizálása 2024

Tudtad, hogy néha apróságokon áll vagy bukik a videós hirdetésed sikere? A legtöbbször azonban a gondos stratégiai tervezésen. A cikkben ezért a Meta elvárásai mellett valós kampány tapasztalatokat is megosztunk veled a legsikeresebb videóink kapcsán. Ez a cikk tartalmazza azokat a kulcs tényezőket, ami ahhoz kell, hogy a videózásra költött pénzed valóban megtérüljön.

Ha eredményes videós hirdetéseket szeretnél, akkor érdemes a videós stratégiát olyan kivitelezőkre bízni, akik marketing szemléletű, de hiteles videókat készítenek. Mindezt a videós kampánystratégiának alárendelten, kimaxolva a Facebook hirdetéseket.

Nincs időd elolvasni a teljes cikket? Spontán videós összefoglalót, 1 percben, az alábbi videóban találsz:

Azzal talán te sem vitatkozol, hogy 2024-ben kötelező videókkal hirdetni. (A tesztjeink alapján a videók minden ügyfelünknél lekörözték a szöveg+kép hirdetéseket, még azoknál is, akiknél már 4 éve folyamatosan működő és fejlesztett marketing rendszerrel dolgoztunk.)

Mielőtt elkészítenéd a videót, érdemes tisztában lenned a Meta videókkal kapcsolatos követelményeivel.

A különböző felületek különböző képarányokat támogatnak 16:9 és 9:16 között. 

A Facebook-hírfolyam asztali számítógépes verziójában a videód 1:1 képaránnyal jelenik meg, ezért ha nem alkalmazol különböző képarányokat, akkor fekete sáv jelenhet meg a videó valamelyik oldalán. 

Az Instagram hírfolyamban megjelenő hirdetéseknél a korábbi 1:1 helyett jól működik a 4:5 képarány, mert nagyobb helyet foglal el a képernyőn.

A videó maximális időtartama 15 másodperc és 240 perc között lehet, elhelyezéstől függően. Ügyelj rá, hogy a videó megfeleljen a választott elhelyezésre vonatkozó videóhossz követelményeknek.

Az csak a dolog egyik oldala, hogy a Meta milyen videóhosszt támogat, hogy mi lesz neked hatékony, az már célközönségtől és a termékedtől, szolgáltatásodtól is függ

Például webshopoknak csak 30 másodperc alatti videókkal hirdetünk, mert ezek bizonyultak a leghatékonyabbnak. B2B területre pedig a cikk írásakor legfeljebb másfél perces videókat készítünk. 

Általánosságban a rövidebb videók jobban megragadják a figyelmet a mobileszközökön, ahonnan a legtöbben böngésznek.

A videós hirdetések több elhelyezésen jelennek meg a Facebook, a Messenger, az Instagram és a Meta Audience Network felületén. Az elhelyezéstől függően a Meta különféle oldalarányokat támogat. 

Ha több elhelyezésen szeretnéd megjeleníteni a videós hirdetéseidet, akkor fontos, hogy külön formátumokat tölts fel hozzájuk.  Gondoskodj arról, hogy az általad feltöltött videó elég nagy legyen a választott elhelyezéshez, és legalább 600 képpont széles legyen. Emellett, a 4K videókat jobban értékeli az algoritmus.

A TartalomDesign-nál a videók elkészítésekor arra is gondolunk, hogy a videók darabolhatók legyenek, így akár az elhelyezésenként eltérő, hatékonyabb vágatokat tudunk készíteni. Emellett, akár az egyes vásárlói szegmenseknek is külön tudunk kommunikálni. Így tettünk például a Perfekt-Mór Kft. esetébenl is, akik számára komplex marketing tevékenységet végzünk:

Ilyen struktúrában készítettük el a Fixfogsor Rendelő marketing videóját is:

2024-ben már nem a videók mennyisége vagy a célcsoport tesztek a fontosak, hanem a videó minősége és egyedisége befolyásolja leginkább az eredményeket. Az alacsony hirdetési költségek és a TikTok megjelenése miatt nagyon sokan elkezdtek videózni – így jelenleg az egyedi tartalom jelenti a versenyelőnyt. 

Az egyediség mellett a legfontosabb, hogy a videóid hitelesek legyenek, éppen ezért a stock videókat és az AI generálta videókat felejtsd el. (Természetesen stock video betéteket el lehet helyezni egy videón belül, ha az a megértést segíti. Ezt például olyan videókban alkalmazzuk, ahol egy termék összetevőinek hatásmechanizmusát kell elmagyarázni.)

Fontos, hogy a videók egy célnak alárendelten készüljenek el. Ha az értékesítés a célod, akkor ne csupán érdekes tippeket ossz meg; ezeket a tudnivalókat ágyazd bele például egy user story-ba, ahol a felhasználód arról mesél, hogyan javított az életén a te terméked, szolgáltatásod.

Ha pedig a márkaépítésre koncentrálsz, akkor kiemelten fontos, hogy élőszereplős videóid legyenek. Ezekkel tudod ugyanis hatékonyan építeni a szakértői státuszodat. Fontos, hogy ez már a webshopokra is érvényes. 

A TEMU és hasonló webáruházak megjelenésével egyre inkább fontossá válik a jövőben a márka- és a szakértői státusz építés a webshopod számára, és ezt MOST kell elkezdened.

Összességében a marketing videók és a Facebook és Instagram hirdetési kampány is egy alrendszer, amit a marketing rendszereden belül kell kezelni a siker érdekében.

Ha nem ismered azokat a best pracise-eket, amiket csak folyamatos videós hirdetéssel lehet elérni, akkor érdemes kreatívnak lenni a videók tesztelésénél. Készíts sokféle kezdést és lezárást a videóknak, és teszteld őket. 

Érdemes olyan univerzális hookokat (figyelemfelkeltő nyitásokat) alkalmazni, amelyek több videó elé is bevághatók, így használhatod a leghatékonyabbat. Ugyanez igaz a videók lezárására, ahol cselekvésre buzdítod őket. (Ez SOSE maradjon ki!)

Ha már hirdettél korábban szöveges hirdetésekkel, célszerű egyeztetni a marketingeseddel, és a múltbeli kampánytesztek hookjait és lezárásait beépíteni egy-egy videóba.

Sokszor nem az lesz a hatékony, amit elsőre gondolnál. Például egy ajtócserével foglalkozó ügyfelünk esetében az általunk telefonnal felvett videó hirdetés is jó eredményeket hozott, nem csak a profi felszerelésünkkel felvett videó. A videó minősége helyett a titok a vágáson, a videós forgatókönyv dinamikáján múlott.

Mondunk még valamit, amin talán meglepődsz. Az egyik ügyfelünknél, egy táska webshopnál a hangalámondásos videó meg 4-szerezte a hirdetési költségek megtérülését (ROAS), szemben a narráció nélküli termékvideóval. Igen, sokszor ilyen apróságokon múlik a siker!

Ezért fontos, hogy a videó készítést olyan szakemberekre bízd, akik nemcsak a profi minőségre figyelnek oda, hanem jól felépített forgatókönyvet is készítenek, ami tartalmazza a narrációt, a feliratokat, az ütemezést és a jeleneteket.

A sikeres videós Facebook hirdetések nem csupán egy jól összerakott videóban, hanem egy átgondolt stratégiában és a megfelelően alkalmazott technikákban rejlenek. Reméljük, hogy a cikk segített neked átlátni, hogy milyen fontos tényezőkre kell odafigyelned, hogy a videós hirdetéseid valóban kimagasló eredményeket érjenek el.

Ha segítségre van szükséged a saját videós stratégiád kialakításához, kérd az ingyenes konzultációnkat! A konzultáció célja, hogy segíthessünk neked a céljaidra, a termékedre, szolgáltatásodra és a célközönségedre szabott videós stratégia kidolgozásában. Így olyan sikeres hirdetési kampányokat hozhatunk létre, amelyek valóban megtérülnek számodra. Keress minket bizalommal, és segítünk, hogy a következő videós hirdetésed már igazi siker legyen!

Díjmentes marketing stratégiai tanácsadás

Kérd most az ingyenes marketing stratégiai tanácsadást, ami valóban hasznodra lesz!

Mindent átbeszélünk

Telefonos vagy online konzultáción átbeszéljük a terméked, szolgáltatásod.

Megnézzük, hogy állsz most

Felmérjük a jelenleg meglévő marketinged (weboldalad, szövegeid, hirdetéseid).

Azonnal reagálunk és válaszolunk a kérdéseidre

Már szóban, azonnali reakciót és javaslatokat kapsz a marketingedre

Tudni fogod, hogyan tovább

A cégedre szabott, marketing stratégiai tanácsadást, árajánlatot és szolgáltatás ismertetőt küldünk Neked e-mailben.

Mindez díj- és kötelezettség mentesen.

A tanácsadásban leírjuk, hogy milyen eszközökkel, milyen platformokon, milyen költségek mellett, hogyan fejleszthető a marketinged.