fbpx

5 hiba, amin elbukik az értékesítő oldalad (és hogyan javítsd ki)

Miért ne higgy a csekklistákban a tökéletes értékesítő oldalhoz

Miért ne dőlj be a csekklistáknak a tökéletes értékesítő oldalhoz? Az online térben sokan kínálnak „csekklistákat a tökéletes sales oldalhoz” és legalább ennyire gyakoriak az értékesítő oldal sablonok. A valóságban a helyzet azonban sokkal bonyolultabb. 

Egy hatékony sales oldal kialakításához komplex megközelítésre van szükség, figyelembe véve a szövegírást, a dizájnt, a navigációt és még számos más tényezőt. 

Összegyűjtöttük azt az 5 kulcs tényezőt, aminek egy hatékony marketing rendszer értékesítő oldalának meg kell felelnie ahhoz, hogy valóban maximalizálni tudd az eredményeket.

Nincs időd olvasni? A lényeg az alábbi videóban:

Az értékesítő oldal, más néven sales oldal egy olyan weboldal, amelyet egy konkrét üzleti cél elérése érdekében terveznek és optimalizálnak. (A folyamatos fejlesztés legalább annyira fontos, mint a gondos tervezés!)

Ennél tágabb fogalom a landing oldal, aminél a cél nem feltétlenül az értékesítés. Lehet akár feliratkozás, regisztráció, letöltés vagy bármilyen cselekedet, amire rá szeretnéd venni a célcsoportodat.

Az ilyen típusú oldalak célja általában az, hogy a látogatókat vevővé alakítsák át, legyen az termék vagy szolgáltatás vásárlás.

A legnagyobb hiba az, ha egy vállalkozásnak nincs ilyen típusú oldala, vagy ha van, de nem megfelelően használja. Sokan úgy gondolják, hogy elég csupán egy egyszerű weboldalt létrehozni, ami bemutatja a vállalkozást és a termékeket vagy szolgáltatásokat. Azonban egy hatékony sales oldal sokkal több ennél.

Az értékesítő oldalak legfontosabb jellemzői közé tartozik az átláthatóság, az egyszerű navigáció, a megszólító szövegek és a hatékony cselekvésre ösztönzés (CTA-k). Ezek az elemek segítenek abban, hogy az oldal látogatói könnyen eligazodjanak, és könnyen megtalálják azokat az információkat vagy ajánlatokat, amikre szükségük van a döntés meghozatalához.

Az interneten egyre több „töltsd le a csekklistát a tökéletes sales oldalhoz” típusú hirdetést láthatsz. De egy hatékony értékesítő oldal összeállítása nem ennyire egyszerű. A sales oldalak komplex rendszerek, ahol sok összetevőnek kell együttműködnie, nem csupán a szövegnek, hanem az oldal felépítésének, a gyorsaságnak és a dizájnnak is. Az alap azonban a meggyőző szövegírás, amit egy egyszerű csekklista nem tud pótolni. Ahhoz, hogy valódi hatást válts ki az emberekből, marketing szövegíró segítségére van szükség.

Egy ilyen szakember tudja, milyen meggyőzési technikák működhetnek az adott piacon és termék esetében. Ne hagyd magad átverni a túl egyszerűnek tűnő megoldásokkal – a hatékony értékesítő oldalak kialakítása szakértelemmel és alapos tervezéssel jár, és egy teljes marketing csapat dolgozik rajta.

Összegyűjtöttük azt az 5 leggyakoribb hibát, ami abból ered, ha nem egy komplex marketing csapat alakítja ki és tökéletesíti a sales oldaladat.

A sales oldaladra leggyakrabban egy Meta vagy Google Ads hirdetésből kattint az érdeklődő. Ha a sales oldal nem illeszkedik a látott hirdetés hangulatához vagy üzenetéhez, az ügyfél elveszhet, és nem fog tovább görgetni, nemhogy a végén megvenni a terméket vagy szolgáltatást.

Fontos, hogy a szöveg folytonosságot mutasson a hirdetés és a sales oldal között. Érdemes arra is figyelni, hogy a címsorok is egy összefüggő történetet adjanak ki, mert az emberek szkennelve olvasnak.

Emellett a CTA (call to action), azaz a sales oldalon szereplő gombok minden esetben legyenek egyértelműek, azaz legyen tudatában a vásárló, hogy mi fog történni, ha kattint. Ha gondolkoznia kell azon, hogy most éppen mit lát, akkor elveszted a figyelmét.

Ha nem egységes a marketing kampányod kommunikációja, az legtöbbször abból ered, hogy nincs marketing szövegíró a csapatban.

Az értékesítő oldal készítése a felhasználó élmény tervezésével kezdődik. Az átláthatóság és a felhasználói élmény (UX – user experience) kulcsfontosságúak egy sales oldal eredményessége szempontjából.

A kifelé mutató linkek használata vagy nem tudatosan összeállított navigáció gyakori hibák, amelyek ellehetetlenítik az ügyfelek számára a zavartalan vásárlási folyamatot.

Egy profi marketing csapat folyamatosan teszteli a gombok hatékonyságát, és akár módosít azok elhelyezésén vagy szövegén, ezzel növelve a konverziót, azaz sales oldal esetén az értékesítést.

Két példa az áttekinthető, letisztult landing weboldalra, amely eredményes és pénzt hoz a cégeknek, amelyeknek elkészítettük:

A marketing pixelek hiánya vagy hibás beállítása komoly problémát jelenthet egy sales oldal hatékonysága szempontjából. Ezek a pixelek segítenek abban, hogy kövesd az oldal látogatóinak viselkedését, és optimalizáld a konverziós folyamatot. Fontos, hogy a Meta és a Google Ads algoritmusa és beállításai folyamatosan változnak, ezért a pixeleket nem elég egyszer beállítani. Egy profi csapat nyomon követi, hogy milyen változásoknak kell megfelelni.

Tesztelés és folyamatos weboldal optimalizálás révén lehetőség van megtalálni azt a hosszt és struktúrát, ami a legjobban működik a célcsoportod számára. Sose higgy annak, aki konkrét receptet javasol a sales oldaladhoz, ezzel maximális konverziót ígérve. Természetesen léteznek irányszámok, amelyeket egy szakértői csapat hosszú évek során megszerzett iparági tapasztalat és honlap optimalizálás révén kalkulál ki.

A saját tartalmak – marketing fotók, marketing videók, referenciák, ügyfélajánlások – növelik a sales oldal hitelességét és vonzerejét, amennyiben azok közvetlenül a vevőktől származnak. Iparág és cég válogatja, hogy erre a Trusindex, a Google, az eBay vagy egyéb értékelések lesznek a megfelelők. Ami pedig az ügyfélvideókat illeti, szintén nem a tökéletességre, hanem a hitelességre érdemes törekedni.

Nem szabad megfeledkezni arról a számos technikai beállításról sem, amit egy marketing-optimalizált weboldal esetén egy profi szakértő elvégez, mint például a képek és videók optimalizálása, hogy ne lassítsák az oldal betöltését.

A hatékony értékesítő oldalak kialakítása komplex folyamat, amely sok különböző tényezőt ölel fel. Ahhoz, hogy sikeres legyen, szakemberekre van szükség, akik értik ezeket a részleteket, és képesek egy átgondolt, hatékony stratégiát kialakítani, illetve folyamatos konverzió optimalizálással érnek el egyre jobb eredményeket a marketing rendszereddel.

Díjmentes marketing stratégiai tanácsadás

Kérd most az ingyenes marketing stratégiai tanácsadást, ami valóban hasznodra lesz!

Mindent átbeszélünk

Telefonos vagy online konzultáción átbeszéljük a terméked, szolgáltatásod.

Megnézzük, hogy állsz most

Felmérjük a jelenleg meglévő marketinged (weboldalad, szövegeid, hirdetéseid).

Azonnal reagálunk és válaszolunk a kérdéseidre

Már szóban, azonnali reakciót és javaslatokat kapsz a marketingedre

Tudni fogod, hogyan tovább

A cégedre szabott, marketing stratégiai tanácsadást, árajánlatot és szolgáltatás ismertetőt küldünk Neked e-mailben.

Mindez díj- és kötelezettség mentesen.

A tanácsadásban leírjuk, hogy milyen eszközökkel, milyen platformokon, milyen költségek mellett, hogyan fejleszthető a marketinged.